Midsommarafton

Midsommarafton 2013.
 
Efter att i flera år firat midsommar på olika vis och på olika håll, bl.a. i Gophus utanför Mora, har vi de senaste åren invigt en ny tradition.
 
Vi packar våra ryggsäckar och kylväskor med allehanda godsaker och så cyklar vi de cirka 8 kilometrarna till Örstigsnäs, Nyköpings enda riktiga havsbad. Vädret var med oss, förutom en ganska stark vind som gjorde sig påmind på de öppna ytorna. Väl framme friskade det i ordentligt, men vi chansade på att ta oss genom en skogsdunge till en annan del av stranden och där skyddade träden oss mot blåsten. Ingen annan hade kommit på idén, så vi hade stranden för oss själva.
 
Så fram med midsommarstången, backen med snaps, godsakerna i kylväskan och den traditionella sillunchen tog sin början.
 
 
Ett löfte är ett löfte och ett av löftena var att ta årets premiärdopp denna dag. Vädret var så pass bra att det lockade till bad och inte ska man väl skylla på snapsens...snapsarnas...inverkan, men nästan alla traskade ut i vattnet för ett dopp i Östersjöns förvånasvärt badvänliga temperatur. För att inte såra manligheten hos de som avstod, ska jag inte nämna badkrukorna vid namn.
 
Syrran var i alla fall den som var först i, men också först upp.
 
 
Så efter detta välbehövliga dopp och det hållda löftet, så var det bara att känna sig som en ny människa och tacka denna ädla dryck som ger mod i barm.
 
 
Dags att vända cyklarna och trampa hem igen, lite lättare i lasten än på hitvägen.
 
En härligt god jordgubbstårta senare...
 
 
...var det dags för gemensam bastu och lite lekar som roade.
 
Särskilt road var syrran när en av hennes motståndare förtvivlat försökte få pennan i flaskan, men lika roade var alla bakom hennes rygg när hon somnade med huvudet mot väggen...nä, när hon försökte få bollen i mål.
 
 
Framåt skymningen tändes sedan grillen och glada i hågen intog vi olika varianter av kött, potatissallader, haloumiostar och drycker...
 
 
...och medan Midsommarafton övergick i Midsommardagen så vandrade vi hemåt genom Nyköping, nöjda efter en dag med fint väder, godsaker och trevliga vänner.


Kommentarer
Leif

Låter som en skön tradition. Man skall göra det man vill när man vill om man kan. Snapsbacken ar en nyhet för mig. Finns den i normalstorlek?

2013-06-22 @ 11:10:30
URL: http://huvudveck.wordpress.com
Jimmy

Stackars Atte, som att köra bil med förbundna ögon...
Håller han på fortfarande? ;-)

2013-06-22 @ 12:53:21
URL: http://kontraster.blogg.se
Stefan

Leif
Hade den funnits i normalstorlek skulle jag nog inte skrivit detta inlägg förrän tidigast måndag.
:)

Jimmy
Fråga Atte varför lördagens grillning/kubbspel blev inställt.
:)

2013-06-22 @ 12:59:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0