Kumlins

På lördagarna har frugan och jag två mångåriga traditioner vi inte gärna hoppar över. Dels springer vi ned till bageriet och inhandlar färskt frukostbröd och njuter av detta tillsammans med nybryggt té. Lite annat än de halvtorra mackor man annars kastar i sig innan eller på jobbet.
 
Tradition nummer två är att ta en fika med onyttiga bakelser på något av stadens cafeterior. Gärna tillsammans med vänner, men lika gärna på tu man hand.
 
 
En liten favorit är Kumlins intill Stora Torget. Inte bara för att tjejerna som jobbar där är ytterst trevliga, utan det är något som skiljer fiket från andra. Framför allt är sommaren ett plus, då man kan sitta på uteserveringen och se kommersen och folkvimlet på torget.
 
Sedan ett år är fiket omgjort och har förvandlats från en ganska stel och opersonlig samlingsplats, till ett betydligt gemytligare, personligare och intimare konditori i gammal god stil från tiden det begav sig. Möblemanget är så där härligt slitet och nött som det ska vara på ett konditori som andas gamla tider.
 
Kumlins är idag upptaget i Mekka som förutom detta konditori har ett på Väster och ett i Trosa. Länk
 
 


Kommentarer
Leif

Vi var där innan ombyggnaden och ser fram emot ett nytt besök. Tack för tipset

Svar: Tveklöst gemytligare, intimare och mer rikt på känslor idag än igår.
Stefan

2014-04-13 @ 18:55:25
URL: http://huvudveck.wordpress.com
Björn

Ett riktigt mysigt fik där man gärna sitter kvar länge och njuter av både påtår o tretår

Svar: Så länge det är gratis kanske också fyrtåren slinker ned :)Mysigt är det hursomhelst.
Stefan

2014-04-14 @ 11:12:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0