En magisk kväll

Måndagen den 4:e augusti var årets varmaste dag och vi var på eftermiddagen/kvällen nedbjudna till ett par vänner på landet.
 
Vi talar verkligen om landsbygd. En bit från en av vännernas föräldragård ligger en liten stuga, skild från omgivningen av både åker och skog. Det går ingen väg hit, det går ingen egentlig stig, utan bilen får man parkera intill vägkanten på en liten skogsväg. Därefter får man promenera cirka 1 kilometer över en åker, över en kohage och en skogsdunge innan man kommer fram till den lilla stugan.
 
Stugan ligger några meter från Hallbosjön och det var på en klippa utanför vi tillbringade eftermiddagen och kvällen. En helt magiskt kväll där vi kunde sitta tunnklädda utan att frysa hela kvällen lång.
 
Här pratar vi friluftskänsla och mycket närmare naturen kan man knappast komma. På vägen till stugan sprang några förskrämda rådjur över åkern, på vägen hem sprang en grävling ut framför oss och däremellan smög en räv omkring bara 20 meter från stället där vi satt.
 
Där vid vattnet såg vi också den ena snoken efter den andra simma förbi i vattenbrynet. Tyvärr ville få av djuren vara med på bild, förutom de kor som vi passerade bara någon meter ifrån på vår väg till och från stugan och de lite mindre djur vi kom i närheten av.
 
Vattnet var förövrigt underbart varmt, men ändå lite svalkande i den varma sommarnatten. Grillen tändes och när solen sakta började gå ner i horisonten intogs hamburgare som sköljdes ned med öl och vin och för de som ville, avslutades måltiden med lite god whisky.
 
En magisk kväll vid Hallbosjön i Nyköpings kommun.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rottninge som gården heter och marken den lilla stugan ligger på har en egen webbsida. Du som vill kan hyra logen för privata fester och där tillbringade vi kvällen efter att en av gårdens söner gift sig med svågerns dotter. Mycket fint.
 
Den lilla stugan går också att hyra och vill du slippa vardagens bekymmer, stadens stress och bara njuta av naturens tystnad, är detta något för dig.
 


Kommentarer
Emilija Romaite - Träning&Hälsa

Vilka fina bilder!

Svar: Tack EmilijaHar besökt din blogg och ser att du varit i New York. Har inte varit där själv, men åker dit om två år.
Inspirerande kosttips du lagt upp. Skulle behöva ta prova dem så här efter semestern.
Stefan

2014-08-10 @ 13:41:36
URL: http://RRomaites.blogg.se
Jessica

Vackert de verkar vara där =)

Svar: Det är vackert Jessica, men framför allt är det lugnt.Inga bilar, inga ljud förutom naturens egna, ingen stress, bara avkoppling.
Stefan

2014-08-11 @ 06:40:12
URL: http://photohugs.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0