Gardasjön: Utflykterna del 2

Onsdag kväll och det bjöds på...
...VINPROVNING
 
Mellan Gardasjön och Verona ligger Lessininbergen och här tilverkas Valpolicellaviner. Vinerna besitter en stor skala från lätta, fruktiga till mogna och djupa, de flesta med en alkoholstyrka på över 15%
 
Fem olika viner bjöds det på och stämningen steg påtagligt efter varje glas. Till maten fick vi intaga tilltugg från lokalt tillverkade varor och frågan ställdes. Varför får vi i Sverige inte sälja gårdsviner?
 
En trevlig tillställning som avslutades med att vi fick inhandla både viner och olivolja som tillverkas på gården.
 
 
MONTE BALDO
 
Jag hoppar lite och tar er till resans sista utflykt. Lite för att hålla er på alster, innan jag berättar om resans höjdare.
 
På fredagen gick färden till områdets högsta punkt, Monte Baldo. Toppen sträcker sig 2 218 meter över havet, men riktigt så högt var vi inte. Med linbanans hjälp tar man sig upp 1 762 meter, cirka halvvägs byter man kabin till en hypermodern som roterar 360 grader på sin väg upp.
 
 
Kötiden till linbanan var på cirka 1 timme och här kände man lite hur irritationen kröp på, särskilt när temperaturmätaren närmade sig 32°. Utsikten på vägen upp var hänförande och den roterande kabinvagnen ömsom visade bergets sluttning och ömsom utsikten över Gardasjön som breder ut sig nedanför.
 
 
Det var betydligt svalare här uppe och vädret varierade ordentligt. Riktigt molnfritt var det inte, men ibland såg man tydligt ned i dalen och ibland såg man knappt tio meter framför sig, när både dimma och moln drog in över berget. Lite häftigt och med en riktigt molnfri dag hade vi haft en hänförande utsikt över Dolomiterna...men tyvärr.
 
Restauranger fanns det ett antal och utanför gick kor, får och andra djur och betade. Lite synd dock att man försöker turistanpassa allt, för vem vill egentligen sätta sig i en badring för att åka 20 meter i en kana och vem vill köpa krimskrams i en kiosk när man befinner sig nästan 1 800 meter över havet för att njuta av vackra vyer?
 
 
 
 
Några som såg sitt paradis var glidflygarna som kastade sig över stupet i sina anordningar. Det ser så häftigt ut och jag kan tänka mig att känslan är magisk när man tyst glider över landskapen, men tusan vet om jag skulle våga?
 
 
 
Vi åkte ned för att hinna med en snabb titt i staden Malcesine som ligger nedanför Monte Baldo. I efterhand hade vi gärna avstått en timme på bergstoppen och istället använt denna i staden. Den gamla delen var otroligt vacker och mysig, med smala kullerstensgränder, vackra byggnader, mysiga butiker, lika mysiga restauranger och högt över allt tornade sig en majetätisk och välbevarad borg. Den gamla delen av Malcesine var kanske resans vackraste, men som sagt var tiden alldeles för kort för att insupa allt som man ville.
 
 
Fortsättning följer och då med veckans höjdpunkt...
 


Kommentarer
Lena

Vinprovningen var trevlig och god! Ska bli spännande att se om vinerna smakar lika gott här hemma som på vingården. Håller med om att vi hade behövt minst ett par timmar till i Malcesine som verkar vara den finaste lilla staden runt Gardasjön.

Svar: Säger hon som är vänsterborrad :)
Malcesine var/är en vacker stad, men visst drog shoppingen lite mer...?
Stefan

2014-08-02 @ 15:30:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0