Hertig Karls marknad

En av de årliga begivenheter Nyköping kan erbjuda när hösten börjar göra intrång, är hertig Karls marknad.
 
När det stora tåget med riddare på sina ståtliga hästar, soldater, gycklare, herrskap, tjänare och hertig Karl själv, marscherar genom Storgatan till tonerna av trummor, går det en liten rysning av välbehag genom kroppen.
 
Historiens vingslag sveper in över Nyköping och lockar gamma som ung.
 
Tyvärr hann vi inte besöka själva marknaden i år p.g.a. andra åtaganden, men förra året var anmärkningsvärt nog den första gången jag betalade entrë för att på nära håll bevittna riddarnas kamp, handla tidstypiska varor och supa in den spännande historia Nyköping kan erbjuda. Se det blogginlägget här.
 
Nej, i år fick det bli en liten hastig stilstudie av uppträdandet på torget när vi hastigt sprang förbi, men läs lite om marknaden här, men besök den gärna nästa år. Är du fotointresserad finns det många motiv att föreviga och gillar du svensk historia är det ett måste att någon gång göra ett besök.
 
 
 
 
 
   
 
 
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Kul och intressant. Jag gissade att jag skulle få se några bilder från marknaden på någon blogg i alla fall. Har aldrig sett den men i år hade vi bestämt oss för ett besök. Det blev en fotbollsmatch i Nykvarn istället... Kommer alltid något annat iväg som måste prioriteras.

Svar: Hmmm...bara att vänta ett år till.
Stefan

2014-08-24 @ 12:15:10
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0