Silkeslent

Att fånga ett virvlande och brusande vattenfall under dagtid är inte svårt, man att förvandla dessa naturens krafter och få det att se silkeslent ut är inte lika lätt. Under dagtid är det en utmaning, men utmaningar är till för att tas.
 
Bilderna togs vid tretiden och detta är i vanliga fall ingen idealisk tidpunkt för långa slutartider om inte bilderna ska bli alldeles utfrätta. Denna eftermiddag låg dock molnen som ett täcke över Nyköping och efter att ha skruvat på ett ND4-filter på objektivet och ett pol-filter utanpå det, så fungerade det med en någorlunda tillfredsställelse.
 
 
Tycke och smak är en viktig del i fotograferandets konst. Vissa vill se ett vattenfall förevigas i sin mest kraftfulla skepnad, andra vill se det forsande vattnet förvandlas till en molnliknande slöja. Smaken är som tur är som baken.
 
Bild ett är tagen med en slutartid på 4s och bild två med 1/50s. Till den sista bilden borde kanske slutartiden kortats ytterligare för att på så vis frysa vattnet bättre, men jag vill bara visa hur inställningen av slutartider kan göra stor skillnad på bilder av samma motiv.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0