Åh, denna sommar

Visst lider man lite med dem som valde att ta sin semester tidigt i år, men visst är det samtidigt skönt att jobba när molnen hopar sig, regnet smattrar mot taket och temperaturmätaren knappt orkar över de 15.
 
En vecka kvar till frugan och jag inviger vår semester med den traditionella semesterdrinken, som frugan i år valt ut.
 
Idag vaknade vi dock av en molnfri himmel för första gången på länge och redan när jag tidigt på morgonen klev iväg till det närbelägna bageriet för att inhandla vårt traditionella lördagsbröd, märktes en temperaturskillnad från tidigare veckor. Länge sedan man kunde gå ut så tidigt på morgonen iklädd shorts och t-shirt.
 
Vi hade redan anat vad som komma skulle i fredagens väderprognos och när svågern ringde på kvällen och frågade om vi skulle cykla med dem till sjön för att inta frukost, var svaret givet. JA!
 
Med frukosten nedpackad i ryggsäcken, där den trängdes med handduk och badkläder, begav vi oss iväg redan vid 08:30-tiden. Ljumma vindar, en lågt stående sol som bländade och knappt ett molm på himmelen. Sommaren hade äntligen kommit till Nyköping.
 
Vi kommer till sjön, i detta fallet Örstigsnäs, där vi placerar ut våra liggunderlag och plockar fram medhavd frukost. Gott, gott, för visst är det något särskilt med en frukost ute i det gröna och framför allt intill ett blått och lockande hav.
 
Frukosten intogs med njutning och sedan var det ryggläge med solglasögonen på nästippen för att skydda de känsliga ögonen mot solens strålar. Frugan hade av doften att märka, smörjt in sig med solkräm...något jag med flit glömt. Lite färg på den vinterbleka kroppen vill man allt ha.
 
Sol, sol, sol...men vad f*n. Plötsligt och oväntat...
 
 
Var kom de molnen ifrån? Precis som dessa skriande och allerstädes närvarande måsar, dök plötsligt molnen upp och täckte den blå himmelen som alldeles nyss gav oss hopp om en srålande dag.
 
Temperaturen sjönk och plötsligt var det inte lika behagligt att inta ryggläge. Lusten att kasta sig i det svalkande vattnet försvann spårlöst och lite svordomar hördes både till höger och till vänster.
 
Bilden ni ser nedan är inte ett medhavt kycklinglår, även om formen och strukturen påminner om ett. Nej, så här ser armen ut på frugan när temperaturen inte är till behag.
 
 
Har man otur eller har man otur?
 
Nu hade vi ändå inte tänkt ligga vid stranden så länge, för ett antal ärenden på stan var redan inplanerade. Vi satte oss på cyklarna vid 12-tiden och trampade iväg mot stan och gissa vad...?
 
Självklart skingrade sig molnen och blev allt glesare. Snart visade sig åter himmelen från sin bästa sida och värmen återvände där vi satt och svettades på våra cyklar.
 
Har man otur eller har man otur?
 
Nåväl, det slutade trevligt ändå. Efter inhandlade varor och uträttade ärenden, placerade vi oss på Mickes Skafferi i centrala Nyköping och intog en mycket god lunch med tillbehör (vin och öl).
 
När detta skrivs finns också tankarna på en tur ned till hamnen för att njuta av kvällssolen och...lite vin och lite öl.
 
Slutet gott, allting gott m.a.o.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0