Nationaldag

Årets Nationaldag inleddes med lite regn och en igenmulen himmel. Kanske inte det man önskar.
Tämligen vindstilla var det också, så man fick passa på att föreviga vår vackra flagga när det erbjöds en av få vindpustar.
 
 
Tyvärr är vi i Sverige ett bekvämt folk som inte gärna firar högtidsdagar och just vår Nationaldag anses tyvärr av många vara fult och fullt av fördomar. Tråkigt, tråkigt...
 
Visst borde vi se på Norges 17:e maj eller amerikanarnas 4:e juli med avund och visst borde vi i Sverige våga mer och visst borde vi väl kunna släpa oss upp ur soffan eller slita oss från den egna trädgården och samlas kring något som man gör i andra länder, men...
 
...någon gång kanske detta sker och tillåts på ett helt annat sätt än idag. Fast midsommar kanske ändå är vår egentliga Nationaldag, så passa på om två helger. Den helgen kanske snart också ses som "ful" av vissa.
 
Frugan och jag har de senaste åren besökt området kring hamnen och slottet där det arrangerats olika tillställningar för att fira denna dag. Det har faktiskt samlat mycket folk, såväl ung som gammal. I år hade vi dock andra åtaganden inbokade och firade Nationaldagen med syskon och respektive på lokal.
 
En Nationalbakelse slank dock ned tidigare under dagen.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0