Omdiskuterat bygge

Ett pågående bygge i centrala Nyköping föregicks av häftiga diskussioner, av insändare i lokaltidningen och protestlistor som cirkulerade på stan.
 
Det gäller så klart parkeringshuset/bostäderna i kvarteret Åkroken.
 
 
I flera år planerades det för byggnation på denna plats som tidigare var parkeringsplats och platsen för ett fåtal gamla och slitna byggnader.
 
2006 godkändes planprogrammet för området som ligger på historisk mark. Samma år inledes därför en arkeologisk förundersökning.
 
Under åren som gick lades några tillägg till detaljplanen och i början av 2009 står det klart hur området ska se ut och företaget som ska utföra byggandet utses.
 
Innan planerna sätts i verket börjar en annan utgrävning. Sommaren 2009 börjar arkeologer gräva ut området i jakten på historiska fynd. Under tiden fortsätter protesterna mot planerna på ett garage och bostadshus i området. En naturskön park står istället på mångas önskelista och till dessa hör undertecknad. En grönskande oas med fina planteringar, små dammar och bänkar där folk kan sitta och njuta, tror jag skulle glädja fler än de fåtal som ämnar bosätta sig i de tilltänkta lägenheterna. Dock är väl de flesta medvetna om parkeringsbekymren i centrala Nyköping, så visst hade väl ett underjordiskt garage fungerat bra tillsammans med en naturskön park som gömmer det grå.
 
Nu blir det ingen stor park och frågan är om det ens blir bostäder för intresset bland fastighetsägarna verkar svalt. Enligt planerna ska det dock bli ett litet torg och en liten ynklig parkbit intill bostadshusen, som ni kan se i denna film som det vinnande arkitektkontoret gjort. 
 

 
 
 
 
 
  
 
    
 


Kommentarer
Björn

Hittar ju ingen film.... :-/

Svar: Den borde synas nu
Stefan

2014-05-09 @ 11:14:59


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0