Livat i Nyköpingsån

Det var livat i och omkring Nyköpingsån, när jag igår tog en promenad innan jobbet.
 
Nere vid hamnen stod några fiskare och drog upp en och annan liten fisk. Ovanför dem seglade måsar och trutar i förhoppningen att männen med spö skulle förbarma sig och kasta till den något av det fångade bytet.
 
 
 
På promenaden upp längs med ån sågs en äldre herre stå vid å-kanten med en brödpåse i högsta hugg. Detta märkte änderna på andra sidan, som plötsligt satte fart mot mannen och de brödsmulor som flöt omkring bland vissna löv, grenar och sådant som människan får för sig att kasta i vattnet.
 
 
 
En av änderna visade sin tacksamhet mot mannen med brödsmulorna och saluterade honom på sitt eget och änders vis.
 
 
Nedanför Bryggeriet sägs en hermelin hålla till. Det berättade en man för mig för några helger sedan. Hermelinen har setts fånga fisk som han/hon tar med sig upp på stenarna. I dess närhet sa mannen att en mås alltid brukar sitta och inte sällan snor den fisken från hermelinen som med möda fångat den i det brusande vattnet.
 
Hermelinen har jag inte sett, men måsen...eller om det är en trut...sitter dock på pass varje gång man passerar. Jag hoppas få se hermelinen någon gång och inte minst dess kamp mot denna mås/trut som slött sitter och inväntar maten som bärs fram.
 
 
 
Nästan framme vid Storgatan prasslade det till bland löven och kameran sökte målet i förhoppning om att en ekorre eller möjligen en stor råtta skulle göra sig synlig. Icke, det var en duva som tittade fram och kanske han/hon (svårt det här med könsbestämning, vilket borde passa Feministiskt Initiativ som handsken) precis upplevt lite kuttrasju där i lövhögen. Lite full i fan och oborstad såg den ut.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0