Utnyttja tidiga morgnar

Att fånga solnedgångar är populärt bland hobbyfotografer som jag själv. Inte konstigt då denna tid på dygnet ofta fångar himmelen från sin bästa sida och sprider ett härligt ljus i omgivningen. Tidpunkten är ofta lämplig, då det bara är att invänta solens nedgång, inte minst på vintern när den försvinner tidigt på eftermiddagen.
 
Soluppgångar är precis lika vackra, men inte lika populära hos hobbyfotografer. Kanske förståeligt då en varm, skön säng och en djup sömn ofta prioriteras, även under vintern när man trots allt besitter större möjligheter då solen stiger upp lite senare än under årets varma perioder.
 
Tipset är att ändå kravla upp ur sängen. Många gånger är det värt det. En fördel har man förvisso när man jobbar skift och tvingas gå upp när de flesta ligger och sover. Ställer man klockan lite tidigare än normalt, så får man tid att föreviga omgivningen under arla morgon och visst är det värt det?
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Björn

Jäkla fina bilder......nästan så man blir sugen på att gå upp i ottan. Dock bara "nästan" :-D

Svar: Så här på senhösten och vintern behöver man inte gå upp så tidigt för att fånga detta. Vänta någon vecka och du kan ta med dig kameran vid 8-tiden, fast det kanske räknas som "ottan" för en tjänsteman :)
Stefan

2014-11-05 @ 22:56:30


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0