Ensamt i hamnen

Det var ganska öde nere i småbåtshamnen idag. Lika öde var det ute till sjöss, där inte en båt syntes till bland vågorna.
 
 
De små bodarna som annars omges av båtägare som fejar, grejar och fikar stod där tomma och ensamma...
 
 
...så man undrar var båtägarna befann sig denna ganska arla söndagsmorgon i Nyköping. Trots den öde småbåtshamnen låg båtarna tätt intill varandra vid bryggorna, så om inte denna sensommarhelg var ett perfekt tillfälle att ta upp dem för vintern, så vet jag inte.
 
 
 
Dock insåg gässen att hösten nu är kommen, att den kalla vintern står för dörren och att vattnet snart fryser till is. Bäst att dra i tid tänkte de säkert. Bäst att dra upp i tid, verkade dock inte finnas i tankarna hos de vars båtar låg förtöjda i småbåtshamnen.
 
 
 
 
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Gässen landade på stubbåkern bredvid Stigtomtarakan där de satt idag när jag åkte hem från jobbet. De lämnar tydligen inte våra trakter riktigt ännu. Och båtar tas upp när det är svinkallt och ruggigt ute, så att inte längtan till nästa säsong ska bli för svår. Hellre ha färska minnen av hur ruggigt det är vid vattnet under de värsta vintermånaderna... ;-)

Svar: Sant, så sant :)
Stefan

2014-10-07 @ 22:15:32
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0