Kroatien: Sista dagen

Sista dagen på denna korta semester.
Det fanns lite likheter mellan denna resa och bussturen vi tog till italienska Gardasjön i somras. Dels strulet på nedresan, med en krånglande buss på autobahn respektive krånglande bagagelinor och flygplansmotorer. När vi i somras vaknade sista dagen på resan, så var himmelen mörk och grå och snart nog smattrade regnet på fönsterrutorna för att sedan övergå i skyfall, allt ackompanjerat av åskan som lät ljuda högt och ofta mellan bergen.
 
Precis likadant var det nu. Vi hade planerat att tilbringa några timmar på stranden innan bussen kom för att hämta oss. Himmelen som mötte våra trötta ögon på morgonen sade dock något annat. Strax efter frukosten började regnet smattra mot taket för att sedan övergå i en rejäl störtskur, ackompanjerat av åskan som lät ljuda högt och ofta mellan bergen. Ni känner igen beskrivningen?
 
Sagt och gjort. De sista timmarna fick tillbringas i hotellfoajén, lunchrestaurangen och baren. Timmen innan bussen kom, så upphörde regnet och vi fick en tid som kunde utnyttjas för en kortare promenad och lite fotografering.
 
 
 
 
Resan startade i moll, avslutades i moll, men där emellan var det väldigt mycket dur. Jag kan rekommendera Makarska rivieran om ni eftersöker lugn före stim, men ta er gärna hit innan eller efter den riktiga högsäsongen, då ungdomsgängen ockuperar stränderna och barerna.
 
Vill ni läsa lite mer om området kan ni göra detta på denna svenska webbsajt.
Lite fler bilder har jag lagt in på min Google-sida, tillsammans med andra resebilder.
 
Nu väntar en mörk och tråkig höst, en lång och kall vinter, men nästa resa är redan inplanerad. Det är inte vi som planerar denna resa, utan en jubilerande syster och förhoppningsvis blir vi ett antal vänner i resesällskapet.
 
Vart vi ska? Detta kanske ger en liten fingervisning...
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Leif

Det här blir svårt att gissa. Ett ställe där männen går i kjol. Hen bär en voluminös hatt på huvudet och stickningen i famnen.

Svar: :) :) Var det inte svårare att gissa än så? Själv ser jag fram mot besöket på ett whiskydestilleri, fast ett tapto i Edinburgh går nog heller inte av för hackor...trots män i kjol.
Stefan

2014-10-05 @ 16:21:46
URL: http://huvudveck.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0