Anna Lindhs plats

Denna lilla minnesplats över Anna Lindh kanske inte gör sig bäst en tidig höstdag när regnet sakta strilar ned bland växterna, men en viss effekt får det väl i alla fall. Planteringen skiftar genom åren, från förra årens tulpaner till dessa...ja, vad det nu är för växter?
 
 
Anna Lindh mördades i Stockholm den 10:e september 2003 av den då okände Mijailo Mijailović. De sista åren bodde hon i Nyköping där hennes man, Bo Holmberg, ägnade sin tid som Landshövding.
 
2006 invigdes minneplatsen av Anna Lindh i den lilla parken intill Storhusqvarn. En vacker glasskulptur av konstnären Leif Bolter restes. Tyvärr är vår värld full av skitstövlar, så två gånger hann den vandaliseras innan man slutligen bestämde sig för att flytta den till Culturum.
 
Så här såg den ut då den stod på plats.
 
Idag är skulpturen ersatt av minnesplattan ni ser på bilden ovan. Blomsterarangemangen som omger den är även de en attraktion som tilldrar sig uppmärksamhet.
 
 
 
   
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Härliga detaljbilder på den mustigt färgade växtligheten. Bra med vattendropparna också som tillför en hel del i de bilder där de syns.

Svar: Minnesplatsen är liten, men både vacker och välbesökt. Små regndroppar kan precis som du skriver Lasse, göra att bilder får det där lilla extra.Små regndroppar kan också förvarna om något annat och i detta fallet hann jag lagom hem innan himmelen öppnade sig.
Stefan

2014-09-01 @ 12:48:14
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0