Äntligen

Äntligen!!!!!
 
Vrålen från villaområdena och de centrala delarna av Nyköping ekade mellan väggarna och över nejden. Vinterns första snöfall över Nyköping, förvisso två dagar för sent, men vad tusan. När det kom, kom det rikligt.
 
 
Finns det någon dag på året det ska snöa, så är det på Julafton. Nu lyste solen från en nästan klarblå himmel, färgade de redan gröna gräsmattorna ännu grönare och kvicksilvret i tempmätaren snuddade vid tio graders strecket. Knappast vad man förväntar sig en julafton i Sverige, säger jag som minns barndomens jular där den upplogade snön utanför bostaden skapade en perfekt plats att bygga kojor på och där man kunde idka snöbollskrig med alla som passerade...även småilskna tanter.
 
Nej, i år fick Nyköping vänta till Annandagen innan marken färgades vit och kommunens snöplogar hördes utanför fönstret.
 
Ungarna var snabba ut och ganska snart plockades pulkorna de fick i julklapp fram. Den första snölyktan stod klar utanför fastigheten redan på morgonen och ett försök till snögubbe fick avbrytas när snön inte riktigt räckte till.
 
Lika glada verkade inte grannarna med sina rullatorer vara. Ett antal tysta svordomar hördes ända upp till vårt sovrumsfönster och av minerna att döma kunde man avläsa vad dessa personer anser om vinter och snö. Förmodligen var det annorlunda för 60 år sedan, då de under stim och stoj lekte med dåtidens kälkar, sparkstöttingar och äntrade den uppspolade isbanan med sina slitna skridskor.
 
Tiderna förändras.
 
Några andra som gläds över den nyfallna snön är säkert de butiker som säljer skidor och annan vinterinspirerad utrustning. Skidanläggningarna tar säkert ett djupt andetag och hoppas att snön fortsätter att falla och att den får ligga kvar någon månad eller längre.
 
Själv tänker jag ta en promenad med kameran och se om jag kan hitta de underbart vackra motiv man bara kan fånga på vintern och förm......
 
Dags att vakna Stefan...vi ska ju snart gå. Frugan väcker mig bryskt och drömmen försvinner i ett dis och förfaller snart i glömska som de flesta drömmar har en tendens att göra.
 
Efter en titt ut genom persiennerna är det bara att konstatera att Annandagen är lika snöfattig och trist som Julafton och Juldagen. Verkligheten ser snarare ut så här...
 
 
Morgonpromenaden visade upp ett Nyköping med gröna gräsmattor och en temperatur kring 8:an.
 
Nej, vill man uppleva snö får man ta Photoshop till hjälp...om man nu inte vill vänta till Påsk eller så.


Kommentarer
Lasse Jansson

Nu du, nu besannas dina drömmar. Söndagens snöfall känns "på riktigt" eftersom det också är minusgrader och verkar så förbli ett bra tag framöver. Bilarna krockar så det smäller om det på E4:an, förstås, eftersom folk inte begriper när det är halt...

Jag gillar din tavelliknande snöfallsbild på slottet. Just för att den liknar en tavla. Motivet är välkänt men inte sämre för det! :-)

Svar: Ja, ibland är jag före min tid.
Det här med bilar som kanar av vägen och krockar med både det ena och det andra, verkar förbli årens mest häpnadsväckande företeelse. När ska svenska folket inse att det normalt kommer snö, att våra vägar fryser till is och att man inte kan hantera ett fordom på samma vis i december som i juli...
Stefan

2015-12-27 @ 15:09:37
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0