Är den slut nu?

Nu måste väl vintern ändå vara slut? Jag såg visserligen meteorologen på tv igår förkunna att det blir ett bakslag i slutet av helgen, men även meteorologer kan ha fel...nähä, säger ni nu.
 
Jag tror dock inte på ett nytäcke av snö och grader som drar sig ned mot -10, så låt bakslaget bli kortlivat.
 
Optimistiskt låter jag därför dessa tre bilder bli avslutningen på en vinter som inte blev den Finbulvinter som spåddes i höstas.
 
Den stora istappen som fortfarande klängde sig kvar under bron vid Repslagargatan och snön som den gångna helgen fortfarande bjöd på relativt skapliga skidspår vid Ekensberg.
 
 
 
 
Avslutningsvis ses tre bilder från Storhusqvarn där Nyköpingsån nu kastar sig nedför fallet med all sin kraft och prakt. Det finns uppenbart mycket att tömma längre inåt landet.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Häftig dragmaskin för spårtillverkningen. Är det en 4-hjuling på sommarhalvåret som tillfälligt får larvfötter istället eller kan man tro att den alltid ser ut så där?

Nyköpingsåns flöde är långt och den samlar onekligen på sig en hel del vatten innan den rinner ut i fjärden. På så sätt är det häftigt att vara i närheten av dess utflöde. Samtidigt är åns flöde reglerat på ett antal ställen så naturens fulla kraft får vi aldrig se. Om det varit riktigt snörika vintrar och snösmältningen är massiv har jag bl.a. kunnat se den ursprungliga vägen upp till Skavsta i det närmaste svämmas över. Senast det hände är några år sedan och denna vinter är detta scenario aktuellt.

Svar: Ja, den gamla Skavstavägen låg under vatten med jämna mellanrum och det var ibland en häftig syn att se svanar simma runt i vätan alldeles intill vägen.
Stefan

2015-02-28 @ 11:26:58
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0