Högt stånd

Jag hade dagarna innan promenerat längs med hamnpromenaden och sett hur vattnet stod högre än jag sett på mycket länge. Jag var då ute på en motionsrunda och hade inget annat med mig än mobilen. Mobilkameror i all ära och de fungerar bra när man lägger upp bilderna på Instagram (beffe_tba), men de fungerar inte lika bra på Internet...om man nu har lite högre krav på kvalitén än vardagsfotografen.
 
Därför tog jag samma sträcka ett par dagar senare och visst stod vattnet lika högt som dagarna innan. Tack för det.
 
Jag var ute tidigt på morgonen eftersom eftermiddagsskiftet föregicks av en tid hos kiropraktorn. Jag var ute så pass tidigt att en röd och vacker sol just steg upp över sovande människor på Brandholmen.
 
 
  
 
På sträckan mellan nybebyggelsen och Vattensportens hus stod vattnet nästan ändå uppe vid grusgången och det är sällan man ser. Vattnet hade frusit till is under natten och bäddade in både träd, buskar och bryggor i sitt täcke. Solen steg också snabbt på skyn och förändrade förutsättningarna på ett märkbart sätt. Ett lägre ISO-tal och annat vitbalans-läge fick resten av bilderna att ta ett annat uttryck.
 
 
Vid Vattensportens hus nåde vattnet nästan till trapporna upp till restaurangen i byggnaden. Det gick inte att ta närmsta vägen runt byggnaden, utan man fick gå runt om man vill gå ut på piren.
 
 
  
 
Även området bakom fastigheten stod vattnet högt, men denna gång var det inte Östersjön som sträckte sig upp på land, utan regnvatten och smält snö som inramade bänkar och leksaker...
 
 
...och denna skylt mitt emot restaurang Hamnmagasinet brukar vara ett bra riktmärke över vattenståndet i hamnbassängen och det var högt, det kan jag lova.
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Så många fina bilder i detta inlägg! Jag ska inte ge mig i kast med att ranka någon högre än någon annan eftersom de har sin styrka inom olika områden.
Det höga vattenståndet ger intressanta motiv nere vid Vattensportens Hus. Jag har inte varit nere vid stadsfjärden när vattnet stått så högt. Blir intresserad... :-)

Svar: Det är en häftig upplevelse att se fåglarna flyta omkring strax intill trapporna till entrén och har man tur kan man få riktigt maffiga ljuseffekter när solen speglar sig i isen. Just nu ligger väl snön så djup att man går miste om mycket av detta, men värt ett besök trots allt.
Stefan

2015-02-04 @ 09:20:15
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0