Nyköpings Sparbank

Nyköpings Sparbank, eller Sparbankshuset som det kallas i folkmun, ritades av arkitekterna  Fritz Ullrich och E Hallqvist. Den 1:a oktober 1889 stod det färdigt och var då en av Nyköpings mest ståtliga byggnader. 2001 röstade lokaltidningens läsare fram byggnaden som Nyköpings vackraste.
 
 
Det är väl först när man kommer riktigt nära, som man ser det riktigt vackra. Det är nog många, inklusive mig själv, som bara passerat utan att lägga märke till detaljerna som pryder fasaden. Här får man väl tacka fotointresset som börjat rikta blickarna mot sånt man annars aldrig skulle upptäcka.
 
   


Kommentarer
Lasse Jansson

Visst är det ett ståtligt och estetiskt tilltalande hus. Du har dessutom passat på att avbilda det en strålande fin dag vilket ger sting i bilderna med den röda fasaden och det gröna taket mot den klockrent himmelsblå färgen. Huset har dessutom en mycket fördelaktig placering där bredvid ån, ett drömläge kan man nog med all rätt tycka.

Svar: Det finns så många vackra byggnader i stan. Nästan så jag funderar på att gå en runda runt hela stan och föreviga samtliga intressanta byggnader på nära håll.
Stefan

2015-02-17 @ 15:30:09
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0