Glad Påsk

Två korta arbetsveckor, långhelg och god mat tillsammans med familj och vänner. Våren är här, banne mig!
 
 
Utmed Storgatan pyntas bron i påskens färger och än så länge får riset sitta i fred från klåfingriga medborgare.
 
 
På Torget lyser färgprakten framför blomsterståndet som ständigt lockar människor med sitt rika utbud och t.o.m. torgets få träd har klätts in och pyntats.
 
 
T.o.m. i hemmet plockas de få kvarvarande påsksakerna fram, så nu väntar vi bara på maten, snapsen och helggodisen som vi vuxna vräker i oss med samma glädje som barnen.
 
 
Å så självklart lite blommor till frugan.
 
 
 
 

Neeeeeeeeeej!

När det såg så bra ut.
 
 
 
 

Den gamla silon och den nya

Spelhagen i Nyköping är en stadsdel i förvandling.
 
Området är ett gammalt industriområde som sett olika verksamheter komma och gå. Bl.a. har SAAB använt området för ett stort lager. Idag förvandlas området, från ett industriområde till ett bostadsområde.
 
Mest spännande kanske silobyggnaden är. Byggnaden i sig har retat upp många Nyköpingsbor som sett den som ful och inte minst har den föranlett ilskna kommentarer från hamnrestaurangernas gäster som fått se solen skymmas av den anskrämliga byggnaden.
 
2012 började man att riva silon, förutom nio av dess cylindrar som just nu görs om till bostäder.
 
 
Byggnaden när den står färdig ska innehålla 44 lägenheter, fördelade på 17 våningar. Till sommaren ska höghuset enligt planerna stå klart för inflyttning.
 
 
Silohuste från tre vinklar: En av hamnrestaurangerna, från Hotell Kompaniet och från det nya bostadsområdet Spelhagen.
 
 
Skymningen går sakta över till kväll och mörkret sänker sig över en gammal silo som väntar sina första hyresgäster.
 
 
 

Användbara länkar som refererar till texten:

Nu är väl ändå våren här?

 Nu måste väl ändå den efterlängtade våren vara här?
 
För första gången i år kunde jag njuta av den efterlängtade värme som som slog emot mig intill husväggarna vid de öde byggnaderna i Nyköpings hamn. Jag var inte ensam, utan där satt en gammal dam på sin rullator med ögonen vända mot den värmande solen. Där satt det nyförälskade paret som snarare hade ett större intresse för varandra än för solen som gjorde sitt bästa för att belysa deras kärlek. Där lekte också barn med förtjusta skratt och joggarna som sprang förbi var mer lättklädda än de varit på månader.
 
Ute på Täcka Udden syntes äntligen kontrasten mellan den spirande grönska som letade sig fram mellan de kvarvarande snöresterna och ute på Stadsfjärden kunde man nästa se hur vinterns istäcke smälte mellan gästhamnens bryggor.
 
 
Var äntligen våren kommen för gott, eller stundade ett bakslag bakom knuten? Ja, till och med de ständigt närvarande änderna såg förbryllade ut där de just tagit sina stapplande steg på det allt tunnare istäcket.
 
 
På väg hem gjorde sig dock temperaturen sitt för att dämpa glädjen över vårsolens sköna strålar som sakta letade sig ned bakom horisonten och lämnade hamnen i ett strålande vackert kvällsljus...
 
 
 
...och natten med sina 17 minusgrader var visserligen vacker, men en påminnelse om att den svenska vintern är längre och lömskare än vad åtminstone jag önskar.
 

Grattis

Blommor funkar i alla väder, oavsett om de påminner om den kommande våren, till en flirt med frugan eller till någon vän som upplever en stor dag.
 
 
Blomsterarrangemanget nedan är till frugan och en gåva från dottern på Mors dag.
 
 
Denna bukett inhandlade undertecknad till frugans fördelsedag. Nej, man ska inte tala om kvinnors ålder.
 
 
Denna vackra bukett är till en vacker brud på hennes bröllop.
 
 
Bilder från bröllopet där undertecknad var en av två frivilliga fotografer kan ses här och vill du veta mer om Rottninge, där det planeras stora saker, kan du läsa om detta på samma webbsida.

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0