Blå timmen

Blå timmen kallas perioden strax före soluppgången och strax efter solnedgången.
 
Det är få tider på dygnet man kan fotografera med så slående resultat som just under Blå timmen. De mättade färger som möter ögat innan dagsljuset gör entré eller mörkret tar över, är en utmaning och kan ge oerhört vackra foton om man lyckas väl med inställningarna.
 
Bilderna nedan är av skiftande kvalité och minst lika många hamnade direkt i soptunnan. En utmaning som sagt, men utmaningar är till för att anta och med lite mer övning kanske väggen hemma snart kan prydas med en förstoring av ett Nyköpingsmotiv i den vackra Blå timmen. Självklart är ett stativ att föredra när man fotar under dessa dygnets timmar, men eftersom samtliga bilder är tagna på väg till och från jobbet är ett stativ kanske inte det första man tänker på när väskan ska packas.
 
 
 


Kommentarer
Jimmy

Blå timmen, helt klart värd att utforska mera!
Brukar dock vara lite bekymmersamt att hitta rätt vitbalans, eller heter det blåbalans? ;-)
Bra temaidé, den ska jag låna vid tillfälle!

Svar: Mitt tips är att sätta vitbalansen på dagsljus eller fluorescerande ljus.Ser fram mot din variant på Blå timmen, men det lär väl knappast bli några bilder från dygnets tidiga timmar :)
Stefan

2013-08-24 @ 21:33:19
URL: http://kontraster.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0