Nyköpings festdagar

 Då var det åter dags för de festdagar som ersatte Karnevalsdagarna för något år sedan. Knallar, lite krims-krams, musik för olika smaker, matvagnar med internationellt stuk, restauranger o pubar med tillstånd för tillfälliga uteserveringar och mängder av folk i rörelse. Precis som festdagar ska vara m.a.o. och utanpå detta ett fantastikst väder.
 
Fredagen inleddes med lite mat och dryck på Skafferiet där man har en fin utsikt över människor som flanerar fram och tillbaks längs en Storgata som helgen till ära kantades av stora och små stånd. Ett par öl senare traskade vi hemåt, men drogs som av en magnet till Tres Tapas, för vem vill gå hem en sådan underbar kväll.
 
Här skålade vi in festdagarna med ytterligare några öl och detta till tonerna av artisten Markus Rubin som körde en spontan föreställning till gästernas lycka, innan han drog iväg till kvällens uppträdande på Rockbaren.
 
 
Kvällen var relativt ung, precis som den brukar bli efter en vecka med hårt arbete.
 
Lördagen var vikt för stadens begivenheter och trots det varma vädret var Storgatan och Stora Torget fulla av folk som åt, drack, shoppade, åkte karuseller och bevittnade olika uppträdanden. Förmiddagen var väl egentligen vikt för de minsta och en av begivenheterna var en person som denna tjej ivrigt väntade på...
 
 
...nämligen Tobbe Trollkarl...
 
 
...mest känd från Let's Dance, men även andra tv-produktioner som som På Rymmen och Idol.
 
 
Efter ett par timmar på stan och en langos mättare, bar det hem för en dusch och en kort paus innan det bar ut på stan för vidare övningar.
 
Denna gång på Bernhards med dess mycket vackra och strategiska plats intill Nyköpingsån. Här inväntade vi de första deltagarna i årets gummibåts-cruising som enligt initierade personer lockade 600-700 ekipage.
 
Medan vi väntade på de först i mål kommande båtarna njöt vi av solen, värmen, omgivningen och....just det, en kall öl. En vacker fjäril gjorde oss sällskap och uppenbart hade en spindel uträttat ett dagsverke alldeles bakom våra ryggar.
 
 
De första gummibåtarna dök snart upp under Stadsbron och färden från Skavstarondellen till slutmålet tog över fyra timmar och det märktes på många som såg ganska slut ut, medan andra fortfarande hade ork att skratta.
 
 
Eftermiddagen fortsattes på Tres Tapas för lite enklare mat och...ja, ni vet vid det här laget. För att bryta av mönstret samlades vi hemma hos oss och bytte av ölen med lite god och svalkande GT. Gripsholmsparken var nästa mål och nu lämnades kameran hemma. Vis av lärdomen då jag för många år sedan lyckades tappa bort min kamera av då lite enklare modell, men med en del minnesvärda kort som för alltid är borta.
 
Banden som uppträdde framåt midnatt ackompanjerades av både blixtar och muller på lite avstånd. Ganska effektfullt och visst ångrade jag lite att kameran låg kvar hemma. Vid midnatt kom så några droppar regn som förvarnade om att åskmolen var i antågande och halvvägs hem öppnades himmelens portar och på någon sekund var man dyngsur.
 
Så slutade årets lyckade festdagar i Nyköping och redan nu misstänker jag att arrangörerna planerar för nästa års.
 
 
 
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Ännu en behaglig betraktelse över festdagarna i Nyköping! Jag måste bara skriva att jag gillar spindelnätsbilden väldigt mycket. Härlig!

2013-08-04 @ 22:27:08
URL: http://fotbollslasse.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0