Fika i oktober

Det är sannerligen inte ofta man har chansen att i våra trakter sitta på en uteservering, inta den traditionella lördagsfikan och känna att man nästan svettas.
 
 
Lördagen den 12:e oktober var en sådan dag. Solen värmde från en klarblå himmel och termometern visade en bit över 20° i solen. Man har genom åren vid samma tid ibland suttit inne i stugvärmen, värmt sig med en balja kaffe och tittat ut över ett Nyköping inbäddat i regn, kyla och en vind som pinat frusna invånare. Idag åkte nästan jackan av när man kisade upp mot solen och värmen trängde igenom klädesplaggen.
 
 
Hellmans café är ett av de mer besökta och populära i Nyköping. Här kan du inte bara njuta av enklare rätter, goda bakverk och drycker av olika sort. Du kan också handla färskt bröd i stenungsbageriet som ligger vägg i vägg med caféet och även göra ett besök i inventariebutiken som tillhör gården. "Bosättningsbutiken" har sina anor från slutet av 1800-talet.
 
 
Fikat intogs med glädje och en o annan liten snyltare satt orädd bredvid och hoppades få en liten smakbit av fikabrödet, men tyvärr lille vän, inte denna gång.
 
 


Kommentarer
Jimmy

Märkligt att man som Nyköpingsbo sen 1988 inte tagit sig för att besöka Hellmans!! Denna klassiker bara slagen av Nyköpingshus, typ.
Skämt åsido, spännande idé att skapa ett café på klassisk mark så att man kan tro att det funnits i hundratals år, det blir att testa nån gång!

Svar: Rekommenderar Hellmans när vintern tagit Nyköping i ett järngrepp. Uterummets tända brasa och ljus på bordet, samtidigt som snön faller utanför är oslagbart.
Stefan

2013-10-13 @ 21:46:32
URL: http://kontraster.blogg.se
Atte

Är du inte lite väl elak när du kallar Lena för "snyltare"? :-))

Svar: Nej, bara ärlig. Det blev inget över till den lilla fågeln och det kändes taskigt.
Stefan

2013-10-13 @ 22:21:15


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0