Hamnarbete

Hamnen i Nyköping genomgår just nu en behövlig ansiktslyftning. Det kommer att bli fint, jag lovar.
 
 
Sedan början av vintern har arbetet pågått och nu börjar man skönja slutresultatet och det lovar gott.
 
 
Ahhh, skönt att stå och se på. Kanske ändå bra om det inte syns utifrån. En är chef, gissa vem?
 
                              
 
Grävskoporna är i full färd med att förändra området. Den som just nu står på en pråm i vattnet verkar muddra upp för att större båtar ska kunna lägga till, förmodligen passagerarbåtar.
 
 
 
 
Vem är det då som kör maskinen på pråmen? Jo här kommer han......här är han.
 
                         
 
Arbetet i hamnen fortgår till allmänhetens nyfikenhet. Förhoppningsvis är alt klart till sommarsäsongen drar igång. En sommar utan uteserveringarna, veteranbilsträffarna och folkvimlet är ingen riktig sommar i Nyköping.
 
 
Många går nog i funderingarna om man hinner klart i tid, inte minst ägarna till caféerna och restaurangerna i området och sanningen är väl att få byggen och renoveringar är klara i tid.
 
Återkommer med en mer detaljerad bildredogörelse för utvecklingen i Nyköpings populära hamnområde i ett kommande blogginlägg.
 


Kommentarer
Björn

Det kommer bli jäkligt fint....här kommer man nog hänga en hel del i sommar.

Kan också säga att ägarna av restauranger o caféer inte är så glada. Jorå, att det görs en ansiktslyftning är alla positiva till men att det kommer dra ut så på tiden är de inte riktigt lika glada över.

En ägare som jag pratade med idag brukar öppna runt påsk o med tanke på hur den här påsken ser ut att bli vädermässigt så är det många kronor som missas i intäkter. Och inte en spänn får de i ersättning från försäkringsbolag heller kommun....

Nåväl, fint som attan kommer det bli och både glass o öl kommer sippra ner i Carlssons strupe i denna underbara miljö!

Svar: Kan tänka mig att ägarna till Rökeriet och Tovastugan är lite gladare, för att inte tala om ägarna till uteställena kring Storgatan. Såg idag att några öppnat sina uteserveringar.
Stefan

2014-04-16 @ 18:50:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0