Slottet...igen

Nej, tänker många. Inte fler bilder av Nyköpingshus.
 
Bor man i stan så är det dock oundvikligt att ta bilder när man ändå passerar. Alla Nyköpingsbor med en stor systemkamera, liten digitalkamera eller mobil har bilder av slottet ligger, precis som alla turister som en gång passerat stans största turistmagnet.
 
Att ta en bild av slottet är inte svårt, långt därifrån. Utmaningen ligger i att åtminstone försöka hitta något nytt, en ovanlig vinkel, en speciell exteriör, ett ovanligt vackert ljus etc.
 
Bilderna nedan finns det säkerligen åtskilliga varianter av. De är inte unika, de är inte speciella, men jag undrar om den vanliga vardagsfotografen som bara knäpper en bild på måfå, har den ligger i arkivet?
 
Kanske en utmaning för många. Utmana dina vänner på att hitta den mest ovanliga bilden av Nyköpingshus. Det ni...
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Jag brukar inte söka mig till ån och slottet mer än någon enstaka gång om året (om ens det) men gillar idén om att hitta det udda som skiljer sig från mängden i ett "överfotograferat" motiv. För egen del skulle ett speciellt ljus eller extremt väder kunna vara en trigger för att få den där udda bilden av slottet som du efterlyser. :-)

Svar: En drömbild?Slottet under en mörk, regntung hösthimmel där blixtar inramar byggnaden i ett härligt och spöklikt sken.
Stefan

2015-04-11 @ 13:24:25
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0