Kultur tur del 5

Sträckan mellan Torpesta kvarn och nästa anhalt var bara några minuter lång, vilket häcken uppskattade. Strax bakom en skarp vänstersväng skymtade nämligen...
 
 
Svenska jägarförbundets anläggning Öster Malma ligger i oerhörd vacker natur och är ett trevligt besöksmål för gammal som ung.
 
 
Här kan du bo på vandrarhem, både i slottet och i röda små längor. Du kan äta god lunch, handla i gårdsbutikerna, ta en rundtur i slottet, besöka viltparken med sina för området kända djur m.m.
 
 
Själva barockslottet uppfördes av Wilhelm Drakenhjelm på 1660-talet och är idag helt intakt i sitt utförande. Här kan du äta, besöka puben nere i källarvalven, arrangera fester och göra egna rundturer under begränsade öppettider.
 

 
 
När jag åter gränslade cykeln, började det faktiskt kännas tungt och en viss längtan efter en skön säng infann sig. Tanken var att det nu skulle bära ända hem till Nyköping, men...
 
...fortsättning följer...


Kommentarer
Lasse Jansson

Värt besväret att hoppa av cykeln vid denna anhalt! Det ser så lugnt och fridfullt ut om jag jämför med då det var studentbal där tidigare i år. Men slottsparken är vacker och slottet snyggt! :-)

Svar: Öster Malma är en pärla för gammal som ung. Här har man hittat en värdig ersättare till Nynäs slott där tidigare baler hållit till.
Stefan

2015-08-02 @ 13:02:30
URL: http://lassesfoto.blogspot.com
Marita

Värt ett besök, supergod lunch. Passa på och köp den goda limpan i butiken.

Svar: Jäklar att jag inte visste det. Får ta cykeln nästa helg och inhandla en...eller två.
Stefan

2015-08-05 @ 10:04:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0