Frostbiten

Det var kallt, riktigt kallt, men en långpromenad efter jobbet hanns med innan mörkret lägrade sig över Nyköping. Med motljusets hjälp skapades en illussion av att Pilten vid Storhusfallet andades.
 
 
Lite längre ned med ån satt den här fågeln på en frostbiten stubbe och såg ut att frysa trots sin vintertjocka fjäderskrud. Jag och fåglar, men nog tusan är det väl en koltrast?
 
 
Den lilla bron som leder från stan, över ån och till Bryggeriet, är klädd i granris årstiden till ära och nog ser frosten ut som lite pudersnö...vilket vi enligt väderprognosen får nöja oss med den här julen.
 
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Visst sjutton är det en koltrast. De är fina! Och ditt exemplar ser verkligen frusen ut. Någon enstaka dag med flera minusgrader är varken fågeln eller vi människor tränade för. Alltså, otränad koltrast på frosthalkig stubbe. :-)

Svar: Ha...kanon. Då är jag inte helt blåst när det gäller fåglar. Nu är en art lagd till fiskmåsen, skatan och gråsparven.
Stefan

2015-12-16 @ 15:31:11
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0