På tur bland ljus och lykta

Julmarknaderna avlöser varandra. Igår var det dags för två nya.
 
Det första besöket gjordes på Nyköpings ljusfabrik där dofterna från stearin, glögg och pepparkakor mixades till en härlig julstämning.
 
 
 
Inne i den trånga byggnaden samsades julprydnader, ljus i alla färger, storlekar och former. Mycket folk hade hittat hit, trots att vi nästan hängde på låset och affärerna gick säkert bra. Jag är av åsikten att jag hellre gynnar kvalité före billigt krafs och mindre butiker före stormarknader.
 
Därför köptes ljus till en kostnad av 450 kronor och det var värt det. Inte billigt, men kvalitet kostar och så gynnas lokala handlare och det brukar löna sig i längden.
 
Ett litet urval av det som fanns att inhandla.
 
 
På vägen hem gick vi in på NK-villan och tog del av deras lilla julmarknad. Också här var det lokala entreprenörer som ställde ut och sålde, allt från julbröd till juldekorationer. Mycket fint, men här var det ännu mer folk, så kameran fick hänga över axeln. 
 
Jag köpte en almanacka med skärgårdsmotiv av den lokala fotografen Peter Karlsson (ej släkt med undertecknad). Otroligt fina bilder och rekommenderas er som inte redan inhandlat en egen.
 
Därefter bar det hem till värmen. Även om snön fortfarande lyser med sin frånvaro var det lite kyliga vindar som drog in över Nyköping.
 
Väl hemma var det bara att stoppa ned två av de inhandlade värmeljusen och slå sig ned framför tv:n lagom för att se Stina Nilsson spöa norskorna i Davos sprinttävling.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0