Tunneln

Det finns platser som fascinerar fotografer, platser där man uppmanas att inte gå efter mörkrets inbrott, platser där många inte vågar gå och platser där man med fantasins hjälp kan skapa situationer som ligger till grund för tidigare nämnda faktorer.
 
En sådan plats är gångtunnlar som både i verkligheten, i drömmarna och i filmens värld varit skådespel för många fantasier och föreställningar.
 
I Nyköping har vi ett par sådana platser, som här i gångtunneln vid järnvägsstationen. En plats där saker inträffat och fantasier flödat...
 
 
En plats som denna är mumma för både proffs och renodlade amatörfotografer. Tveklöst kan man med kamerans hjälp och olika inställningar skapa spännande och kreativa bilder. Nu lär inte den här bilden som knäpptes av i all hast, hamna på någon utställning eller utgöra föremål för beundran och det är väl heller inte meningen.
 
Miljön är spännande, precis som berättelserna om den och med fantasins och Photoshops hjälp kan man återskapa en del av de historier tunneln bär på.
 
Som exempelvis de spöken som alltid verkar finnas närvarande i mörka och lite kusliga miljöer.
 
 
Eller de skrämmande ungdomsgäng som sägs förvandla liknade områden till sina domäner när mörkret faller på, här återskapat med en scen ur en berömd 70-talsfilm. Vet ni vilken?
 
 
Nåja, vissa scener är verkliga, andra bygger på rykten och en del är sådana som bara florerar i fantasins värld. Mörka tunnlar har otvivelaktigt en förmåga att engagera, oroa och fascinera.


Kommentarer
Anonym

Ett annorlunda men intressant blogginlägg. Tunnlar kan verkligen vara fascinerande. Filmen du nämner måste vara Warriors 😀

Svar: Okej gissning, men filmen är Clockwork Orange från 1971 och scenen är en av de mest omtalade.
Stefan

2015-12-12 @ 08:22:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0