Horn igen

Horn, denna lilla pittoreska by utanför Nyköping, är inte mycket att orda om...av den anledningen att det inte finns mycket att orda om.
 
Förutom ett fåtal bostäder i området, är det båtvarvet och campingen som är i blickfånget.
 
 
Det finns också båtbryggor och strax utanför ligger öarna Hasselö, Skansholmen och Hummelgrund, där ett fåtal sommarhus ligger belägna.
 
Orsaken till att jag tar cykeln hit emellanåt, är att sträckan är lagom lång för att efter ett avslutat förmiddagsskift bege sig hit med ryggsäcken packad med matsäck. Det är dessutom lugnt och skönt och visst finns det ett och annat att fotografera om man så vill.
 
 
Växtlivet är tämligen begränsad, men vill man föreviga fåglar finns det desto fler arter att fånga. Mängder av svanar, gäss och änder håller till strax bakom campingen, svalor flyger omkring i stora skaror tillsammans med andra småfåglar av olika art och hägrar brukar man få se bland vassruggarna.Ta med teleobjektivet om du är ute i detta syfte, något jag inte gjorde den här eftermiddagen.
 
 
Fast visst skönjer man en viss dekadens i området. Delar av bryggorna har sett sina bästa dagar, liksom en del båtar som ingen verkar äga...
 
 
...och på campingen står en del husvagnar som närmast verkar övergivna, åtminstone sällan använda.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0