Midsommarafton 2015

Midsommarafton 2015 kännetecknades av regn, regn och tro det eller ej...ännu mera regn.
 
 
En mångårig tradition fick i år ställas in, nämligen cykelturen till havet där vi brukar inta en sillunch och vissa år har även årets badpremiär skett denna dag.
 
Dock inte i år, då inte bara regnet, utan också kylan grusade våra planer. Sillunchen intogs istället i carporten hos dagens värdpar, under ackompanjemang av regn som smattrade mot taket.
 
 
P.g.a. den blöta som omgav oss i Nyköping, så lämnades min stora Nikon hemma, ersatt av min lilla digitala variant från samma tillverkare. Ingen kan förneka att bildkvalitén skiljer sig markant, men en dag som Midsommarafton är inte kvalitén det viktigaste, utan detta är ett försök att sammanfatta dagen som den blev.
 
Sillunchen fick smältas ned innan den traditionella jordgubbstårtan bars fram.
 
  
 
Efter kaffe och tårta var det meningen att utomhustävlingar som kubb och pilkastning skulle ta vid, men av det blev intet. För att åtminstone utnyttja dagen och tiden innan nästa måltid, arrangerade värdparet en tipspromenad runt villaområdet. Regnet strilade, men som klyschan säger...det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Här hade det myckna regnandet skapat en ny sevärdhet mitt i stan. En av naturen skapad bäck som ringlade sig nedför sluttningen intill en av gångvägarna.
 
 
Grillen tändes vid hemkomsten och maten slank ned goda dryckers sällskap.
 
 
Som avslutning på kvällen hade vi en musikquiz där musik i olika genrer fick illustrera de varierade frågorna. Precis som i tipspromenaden var jag också här en hårsmån från att ta hem segern.
 
När Midsommarafton sedan övergick till Midsommardagen, vandrade vi sakta hem. Regnet hade upphört och det blev en riktigt skön och välbehövlig promenad genom Nyköpings centrala delar.
 
Trots allt blev dagen både lyckad och trevlig, men nästa år hoppas vi på sol och värme, så att traditionen med sillunch intill havet och badpremiär kan fortsätta.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0