Se snön som fallit

Ja, vi får nöja oss med det lilla och passa på när tillfället erbjuds.
 
Ett litet, tunt snötäcke och några få ensamma snöflingor som dansar ned mot marken. Det var det Nyköping som mötte söndagsflanörer idag. Snön vore säkert välkommen bland lekande barn, alla de som tränar inför Vasaloppet och som vill prova sina skidor på riktigt underlag innan tävlingen och så givetvis en och annan fotograf som längtar efter att få ta de härliga vinterbilder som man annars bara ser i turistbroschyrerna.
 
Själv står jag fast vid det egoistiska tänket, att om det inte ligger snö på marken under Julafton, behöver vi inte ha någon alls. Okej, det kittlar lite i avtryckarfingret efter att få lägga ut bilder på bloggen som visar ett vintrigt Nyköping från sin bästa sida, det erkänner jag gärna. Tyvärr är jag rädd för att tillfället kommer snart och att tillfället inte bara blir kortvarigt...
 
Dessutom var dagens tunna snötäcke riktigt lömskt, då det dolde isen som gjorde trottoarer och gångbanor glashala.
 
Nåja, vi nöjer oss med det lilla och hoppas alla får den vinter de önskar...även om önskningarna skiljer sig i utformning.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Miss Baby Peaches

Härlig bild!

Svar: Tack för det "Peaches" :)
Stefan

2016-01-03 @ 13:48:09
URL: http://babypeaches.blogg.se/
Lasse Jansson

Det försiktiga snöfallet under söndagsmorgonen var riktigt vackert, stora flingor som sakta singlade ner mot marken. Ingen isande kall vind som gjorde livet outhärdligt. Däremot var det omöjligt att gå, precis som du nämner, eftersom allt under snön var glashal is. Värst var det nere bredvid hamnbassängen, rackarns vad halt det var där!

Torget i vår lilla stad är en pärla, tack för en fin bild att titta på!

Svar: Så du var inne i stan och travade? Fotoexcursion månne? Jo, det gällde att se upp och att döma av avtrycken i snön fanns det en och annan som hade halkat till...
Stefan

2016-01-03 @ 14:44:54
URL: http://lassesfoto.blogspot.com
iza svenningsson

Så fina bilder! :-)

Svar: Tack Iza, det värmer i kylan.
Stefan

2016-01-03 @ 15:45:51
URL: http://izahannaelin.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0