Skiathos del 2

Är du ute efter sevärdheter på din resa, är inte Skiathos en plats du ska resa till. Här råder lugnet och här handlar det om sol, bad och avkoppling.
Några tips vill jag ändå ge.
 
Längs med kusten finns åtskilliga stränder, den ena finare än den andra. Att ta sig dit gör man bäst med bil, moped, eller som vi, med buss. Den finaste och mest rekommenderade är Koukounaries.
 
Stranden som är en dryg kilometer lång räknas till en av Europas finaste och längs med stranden sträcker sig pinjeträd som också gett stranden sitt namn, "pinjenötsstranden".
 
 
En annan av våra utflykter gick till den lilla ön Tsougria. Här finns inga hotell, bara fyra stränder utspridda på varje sida. En liten restaurang är det utbud som finns och det räcker långt för turister som bara vill sola, bada och njuta. Ön hade ännu vitare sand än huvudön Skiathos och vattnet var om möjligt ännu klarare. En parentes är att Beatles försökte köpa ön på 60-talet, men lyckades aldrig förhandla fram ett tillräckligt bra pris.
 
 
Den sista turen jag tänker tipsa om är "Mama Mia-turen" som byggde på filmen Mama Mia som till stora delar spelades in i Skiathos stad, men framför allt ute på ön Skopelos. Skopelos är en större ö än Skiathos, men inte lika bebyggd och besökt av turister. Kastanistranden där vårt första stopp gjordes och där strandscenerna i filmen spelades in. Från stranden tog vi taxi i ett svindlande landskap där man ena stunden höll hårt i bilsätet för att inte ramla över medpassagerarna i de tvära kruvorna, för att i nästa stund blicka ut över tvärbranta slänter och en bedårande utsikt över havet.
 
Målet med taxiresan var den berömda kyrkan högt uppe på sin branta klippa. Här stod Meryl Streep och sjöng "The Winner Takes It All" och efter att har tagit alla branta och smala trappsteg upp till kyrkan, så måste man beundra hennes för att ens få fram en ton...men i filmens värld är allt möjligt. Även härifrån var utsikten magnifik.
 
Dagen avslutades med lunch och bad på den stenbelagda stranden, inna båten tog oss hem till Skiathos igen. Dagen började med lite moln på himmelen (enda dagen solen inte sken från morgon till kväll), men avslutades med klarblå himmel.
 
 
  
 
 
Sammanfattningsvis kan man inte säga annat än att Skiathos är en ö man gärna återvänder till. Dock finns det kvar så mycket att utforska och se och önskemålen är alldeles för många...men vi får se. Vi gav ett halvt löfte till hotellägaren Maria om att återvända.


Kommentarer
Lasse Jansson

Tack för din reseskildring i två delar! Fängslande text och många fina bilder som fångar upp en riktigt härlig miljö.

Jaha, då fick man ett ställe till att lägga på sin önskelista... ;-)

Svar: Tack LasseTydligen finns det många pärlor man missat och inte behöver man betala 15 000 till Thailand för att uppleva sol, värme och intressanta miljöer.
Vi har lagt om fokus lite och kommer att prioritera lite mer närbelägna resmål i framtiden.

Rekommenderar Skiathos och hotell Palmyra. Två trevliga bekantskaper.
Stefan

Anonym

Positivt avundsjuk kallas effekten som ditt reportage gav. Kul att ni fick uppleva det, fan att jag inte var med. Nåväl nu har jag en ö och ett logiställe att gå på. Skall påverka regeringen bara.
Tack

Svar: Rekommenderas starkt, inte minst när man vill fly allt skit som sker här hemma.Hälsa regeringen att vattnet var så blått, salt och skönt som man ser på bilder.
Stefan

2013-09-29 @ 17:39:13
URL: http://huvudveck.wordpress.com
Leif

Ärendet sorterar under såväl UD som Myten. handläggningstiden inom regeringen är inte så snabb då beredningsmyndigheten är lite impulsiv. Den borde klara av kronologiskt tidigare händelser först, anser regeringen. Mårten Gås, jul, nyår, påsk och deklarationsdags. Hårt liv man lever.
Keep on rocking

2013-09-30 @ 16:59:36
URL: http://huvudveck.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0