Påsk 2014
Påsken är för mig fyra dagars ledighet, god mat, lika god dryck och möten med släkt o vänner. Särskilt religiöst är det inte för min del, men ändå härligt att se små barn som för traditionen med äggmålning vidare. Påskkärringar ses dock allt mer sällan...eller...?
Nåväl, påsken har sina traditioner och visst finns det traditionella motiv att föreviga.
En påskmiddag på tu man hand fungerar bra, inte minst efter den fantastiska vackra dag som påskafton 2014 kunde erbjuda oss vinterbleka Nyköpingsbor. Vet inte om vi saknade något på påskbordet? Nej, vi gjorde nog inte det i år heller...
Kommentarer
Leif
Du hade glömt kungen av alla sillinläggningar: Brantevikssill. Den kanske inte finns uppe i dina trakter? Trist om så är fallet men Limhamnssill har ni väl ändå?
Svar:
Stefan
Leif
Hur fixar ni då julbordets 7 sorters sill? Fast et klart, med väldigt små bitar av sill och maxade nubbar så blir kanske 4 sillsorter rent ut av 7 eller fler? Intressant tanke.
Svar:
Stefan
Trackback