Gardasjön: Garda

Garda, den lilla stad vi bodde i på resan är bara en i mängden av små städer och byar som omgärdar Italiens största sjö, Gardasjön.
 
 
Stan är inte stor, men under sommaren växer invånarantalet med det tredubbla när turister och italienare med sommarhus i området samlas.
 
Vårt resesällskap bodde på två små hotell, Alla Torre och Casa Lady. Frugan och jag bodde på det lilla Casa Lady tillsammans med fem andra par från sällskapet. Hotellet var lite enklare, hade bara knappt 20 rum och vi som bodde här hade valt bort halvpensionen. Ett populärt litet hotell, som bevisades av de fotografier på kändisar som både bott och ätit här. Bud Spencer, Terence Hill, Oliver Hardy, Stan Laurel och Sophia Loren var bara några ave dem.
 
 
Garda ligger i en bukt och är omgiven av höga berg (dock ej toppar). En strandpromenad sträcker sig genom staden och via den når man de närliggande grannstäderna om man så vill. Längs promenaden ligger restaurangerna som på pärlband och i de smala gränderna trängs hotell, barer och butiker.
 
En morgonpromenad stod på programmet de dagar då utflykterna inte tog oss med ut på äventyr arla morgon.
 
 
  
 
Kameran var då med och en stad i morgonljus är ofta en helt annan stad än den i dagsljus.
 
 
 
Det finns ingen egentlig badplats i och runt Garda. Man får traska till utkanten och ännu hellre, lite längre bort där en av campingarna har sin plats. Den som förväntar sig långa sandtsränder blir besviken. Vi talar här om små gräsplättar alternativ stenbelagd strand. Botten är också den stenbelagd, vilket åsamkar lite smärta när man kliver i utan badskor. Tål man denna smärta får man belöningen då sten övergår i sand några meter ut. I Sverige är insjöar lite grumliga, sikten dålig och inte sällan svider det i ögonen när man dyker. Gardasjöns insjövatten är tvärtom väldigt klart, fint och inte olikt Medelhavets blågröna. Lite försiktiga var vi efter rykten om ett kallt vatten och varför skulle vi int tro på ryktena med tanke på det kalla vatten som rinner ned från bergen. Fårhagorna besannades inte. Vattnet var ljuvligt skönt och temperaturen låg uppskattningsvis på 23-24°. Två dopp hann vi med under veckan och till det lite sol också.
 
 
 
Strandpromenaden till badet kantas av både olivträd och palmer, samt ett antal växter vi inte kände till namnet på.
 
 
Så mycket mer finns väl egentligen inte att säga om Garda. Stan är liten, mysig och trevlig på alla sätt. Väl värt ett besök och vem vet...kanske vi återvänder en dag.
 
 
 
 
 
Barer och restauranger fanns det som sagt många av. Att sätta sig ned för att inta en bit god italiensk lunch/middag, med tillhörande dryck var mycket trevligt. Aperol Spritzer hette den trendiga dryck man såg många sitta och läppja på. Klart vi också var tvungna at testa och den var väldigt läskande och god, så vi köpte med oss ingredienser hem för att själva inta och kanske bjuda vänner på ett glas italiensk trenddryck.
 
 
Lördagskvällen led mot sitt slut och nu var det bara att traska hem till hotellet för att packa våra resväskor. Hemresan närmade sig.
 
 
Forsättning följer....
 


Kommentarer
Lena

Aperol Spritz var en trevlig drink och den smakar ju lika gott här hemma som i Italien...

Svar: Fast känslan att sitta intill vattnet i Italien och vid köksbordet i Nyköping skiljer sig från varandra.
Stefan

2014-08-05 @ 19:58:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0