En bitande kyla

När man idag söndag tittar ut genom fönstret och ser ett lätt regn falla, är det svårt att föra tankarna till tisdagen förra veckan, då en isande kall vind sänkte temperaturen med åtskilliga grader.
 
Det är inte lätt att minnas hur det för en knapp vecka sedan låg snö i drivor längs gator och promenadstråk. Idag fick man på den korta söndagspromenaden hoppa mellan vattenpölarna och se upp för mötande bilar som stänkte blask långt upp på trottoaren.
 

Denna dagen, tisdagen den 28:e januari alltså, tog jag med mig kameran på en promenad efter jobbet. Som nästan alltid var det hamnen som lockade. Vet ej varför, men det är något visst med vatten, även om det är belagt med is.
 
Det var kallt, det kan jag lova. Utifrån havet blåste en iskall vind som svepte med sig det tunna lagret av snö över isen, gjorde redan frusna fingrar stela och gav kinderna rodnadens färg. Även en glad amatörfotograf utsätter sig ibland för påfrestningar, men även en glad amatörfotograf känner sig nöjd efter ett dagsverke med nytagna bilder att förevisa för familj och vänner.
 
 
 
Jodå, som ni säkert listat ut. Det var värt en promenad som förenade nytta med nöje, men ändå förbannat skönt att komma in i värmen och ta en varm dusch.
 
 
 


Kommentarer
Åke

Men det blev väl en Whisky för värmens skull ??

Svar: Inte en tisdag Åke, inte en tisdag...även om det var lockande. Nej, en kopp kaffe och en mazarin tinade faktiskt kroppen ganska bra.
Stefan

2014-02-03 @ 16:38:02
Lasse Jansson

Den svartvita fiskebåtsbilden tycker jag lite extra mycket om. Och när vinden blåser i drivorna så att snön yr gör att det ser så ruggigt kallt ut. Annat är det idag, slask och tö och mycket svårare att få vinterbilder med sting i. :-)

Svar: Har du tur Lasse, kan du i stället få lite vårbilder nu på onsdag...om man ska tro väderprognosen.
Stefan

2014-02-04 @ 08:43:27
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0