En mor och hennes barn

 
I centrala Nyköping ligger den lilla oasen Gripsholmsparken där gammal och ung kan koppla av i härlig grönska.
 
I parken står denna staty för föreställer en mor och henns barn.
 
 
 
 
Statyn restes på plats 1960 och skaparen heter Nils Möllerberg, eller rättare sagt hette. Möllerberg levde mellan 1892 och 1954.
 
Nu vet jag inte om statyn i Gripsholmsparken är en replik, eller originalet. I Stockholmsförorten Sköndal restes nämligen en liknande staty 1971 som samme skulptör är far till.
 
 
Strunt samma, för denna staty står i Gripsholmsparken i Nyköping. Hur många av er som bor i Nyköping har egentligen tänkt på att den står där och hur många av er som besöker parken under Nyköpings festdagar lägger märke till att ni förmodligen bara stått någon meter från mamman och hennes barn när ni lyssnat på musik och köat för en öl i plastmugg?
 
 
 
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Så fick jag utan egen ansträngning en bra lektion i statyn uppe vid Gripsholmsparken. Tack! Allt för sällan är man där men visst är det en fin park och en fin staty väl värd uppmärksamheten.

Svar: Det är en fin och mysig liten park som de flesta bara besöker under festdagarna eller som oftast...springer förbi.
Stefan

2014-06-25 @ 22:43:20
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0