Silkeslent

Att få till forsande och brusande vatten till en mer slöj- och silkeslen bild är inte lätt. Jo, egentligen är det lätt, men i dagsljus kan det få konsekvenser man inte önskar. Den vanligaste konsekvensen är att bilderna blir så utfrätta att de inte går att använda.
 
För ändamålet passar en dag där molnskyarna ligger som ett täcke över landskapet och i fallet med bilderna ni ser, användes också ett ND4-filter fastskruvat på objektivet och utanpå det ett pol-filter.
 
 
På följande två bilder ses den stora skillnaden i att använda olika slutartider. På bild ett är den 4s och på bild två 1/50s. Jag hade på den sista bilden kunnat korta ned slutartiden ytterligare för att frysa vattnets rörelse mer, men ändamålet var bara att visa den skillnad som olika slutartider kan medföra. Smaken är givetvis som baken och vad man själv anser vara bäst är oerhört individuellt.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0