Stråk man sällan vandrar

Mitt framför ögonen finns de och trots att de finns i centrala Nyköping lägger vi sällan märke till dem och några vandrar vi sällan eller aldrig.
 
 
Trapporna till tågstationens perrong har väl de flesta av oss använt, likaså den anlagda gångvägen under Repslagargatan, men hur många har vandrat genom dörren till udden vid St Anna?
 
 
Den lilla stigen som tar flanörer mellan lasarettet och tågstationen känner nog många inte till och ännu färre har vandrat de femtio metrarna och vandrar vi å-promenaden väljer nog de flesta att ta den östra sidan av ån och missar därför den passage som på sommaren är klädd i blomster och rankor.
 
 
Trapporna som leder till restaurang Qvarnen känner säkert de flesta Nyköpingsbor till, men hur många har tagit den vägen till Pelles lusthus och Folkungabron? Hängbron vid Hållet är en välkänd passage, men allt för få väljer att ta den natursköna stigen mellan hängbron och gång/cykelvägen som tar en till Folkungavägen och Perioden.
 
 
Mitt i Nyköping finns de alltså. Gångvägarna som få lägger märke till, trots att vi passerar på och intill dem.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0