Under broarna

Under broarna, inte i Gamla Stan, men väl i Nyköping, finns mycket att fånga för den som söker annat än de sedvanliga motiven.
 
Passerar man Nyköpings kanske vackraste fastigheter och då syftar jag inte på Culturum till vänster, utan bostäderna på höger sida och fortsätter till vänster, tar man trapporna ned och passerar under bron vid Östra Rundgatan
 
 
Så här års när isen lagt sig på Nyköpingsån, kanske den inte inringas av prunkande grönska, utan kala grenar som sträcker sig ut över vattnet. En och annan avbruten gren gör också sitt bästa för att hålla sig över ytan och fåglarna söker till synes förgäves efter mat vid strandkanten
 
 
 
Utsikten från promenaden under bron är vacker, kanske inte lika ståtlig som på sommaren, men väl värd att avnjuta. Klottret som fyller betongväggarna kan man vara utan och så här års slipper man se samhällets olycksbarn som ibland söker skydd i skuggan av bron och lämnar avtryck i form av tomburkar, tompavor, matkartonger och filtar. Jo, det sägs att avsatsen under bron är sovplats för människor under årets varmare tidpunkter. Jag har inte sett dem, bara spåren de lämnat efter sig.
 
 
 


Kommentarer
Lasse Jansson

Jag gillar bilderna som är tagna under broarna. Snyggt. Har stått där och letat vinklar någon gång (utan framgång).

Vad sitter kråkan på? En död och frusen ål? Det ser typ ut så.

Svar: Ha, den med ålen var bra. Vet faktiskt inte vad det är, men gissar på en frusen...gren.
Stefan

2015-01-13 @ 19:12:11
URL: http://lassesfoto.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0