En förmiddag på Skavsta

Denna kalla, blåsiga och regniga förmiddag tillbringades på Skavsta tillsammans med fru, frugans dotter och barnbarn. Dotterdottern har inte sett flygplan landa och lyfta och med Sveriges tredje största flygplats så nära inpå, vore det skamligt att inte utnyttja tillfället.
 
 
Förvisso kallt, blåsigt och regnigt, men vi var inte ensamma på utkiksberget. Intresset för att se planen på nära håll verkar hålla i sig.
 
Utanför F11-museet står lite rekvisita som hämtats från Femöre-fortet i grannstaden Oxelösund. Denna pjäs brukar roa barnen mer än deras föräldrar.
 
 
Något som roade frugans två-åriga dotterdotter var vattenpölarna som bildats av de senaste veckornas myckna regnande. Jag minns ninte, men kanske man själv roade sig med att hoppa i vattnet när tillfället erbjöds.
 
 
Utsiktsplatsen och den intilliggande minnesstenen över stupade flygsoldater.
 
 
 
Annars är det givetvis flygplanen som tilldrar sig störst uppmärksamhet, oavsett om de står på marken eller befinner sig i luften.
 
 
 
 
 
 
När regnet tilltog var det dags att åka hem och visst hade man väl gärna suttit i ett av planen som lyfte mot varmare breddgrader.
 
 
Å andra sidan är vädret bättre nu än förra söndagen då bilderna togs och nu närmar sig sommaren med allt vad det innebär.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Nyköping genom kameran och lite till.

Bloggen kan förhoppningsvis sprida lite information om Nyköping och vad som finns att se och göra. Mina intressen för Photoshop kommer också att synas emellanåt.

RSS 2.0